OBRAZNE MASKE IZ DOMAČEGA HLADILNIKA

5 PREPROSTIH OBRAZNIH MASK IZ DOMAČE KUHINJE

Skrb za zdravo in lepo kožo je zelo pomembna. Koži moramo poleg vsakodnevne nege vsaj enkrat do dvakrat na mesec privoščiti posebno nego. Kožo obraza lahko očistimo, osvežimo in nahranimo kar z maskami iz domače kuhinje. S tem prihranimo denar in imamo popoln nadzor nad sestavinami. Preprosto, hitro in zabavno.

Maske vedno nanašamo na očiščeno kožo, pred tem je priporočljiva parna kopel za obraz, da se pore odprejo. Nanašamo jih s prsti ali čopičem, speremo z mlačno vodo, na koncu pa obraz splaknemo še z mrzlo vodo. In katera živila iz shrambe ali hladilnika lahko uporabite? V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj idej za hitre in preproste domače obrazne maske.

  1. MED

Maska iz meda preprečuje rdečico, odstrani akne, očisti pore in preprečuje nastanek ogrcev ter gub. Med nanesemo s prsti, ga vmasiramo in pustimo delovati 15–30 minut, nato speremo.

  1. JAJCE

Surov stepen rumenjak, ki je še posebej odličen za suho kožo, nanesemo na obraz in po 30 minutah speremo. Masko si lahko pripravimo tudi z beljakom, ki je dober predvsem za mastno kožo. Surov beljak stepemo in ga nanesemo na obraz. Ko se posuši, ga speremo.

  1. JABOLKO

Naribamo nekaj jabolk, iz katerih iztisnemo svež sok, ki ga namažemo na obraz. Pustimo delovati 20 minut. Ta maska kožo posvetli, očisti, omili vnetja. Uporabimo lahko tudi jabolčne lupine, ki jih za 10 minut položimo na obraz. Nato jih odstranimo in obraz speremo.

  1. JOGURT

Jogurt je odlična rešitev za čiščenje in vlaženje kože, odpravlja akne in preprečuje prezgodnje staranje kože. Za vlaženje ga nanesemo na obraz in pustimo delovati 10 minut, za boj proti aknam in preprečevanje prehitrega staranja kože pa naj učinkuje 30 minut. Nato speremo.

  1. KUMARA

Kumare odlično pomirijo vneto kožo in ji povrnejo lesk. V boju proti aknam in ogrcem naribano kumaro pustimo na obrazu delovati 20 minut, nato speremo. Rezine kumare lahko položimo na mozolje ali za 10–20 minut po celem obrazu za odpravljanje rdečice, njen sok pa lahko uporabimo kot tonik za boj proti problematični koži. Pri katerikoli obrazni maski pa sta nepogrešljivi rezini kumare na očeh. Rezini ohladimo na kockah ledu, nato pa ju za 15 minut položimo na zaprte veke.

Poskusite in podarite koži to, kar potrebuje.