NAJ ZADIŠI PO MEDENJAKIH

Bližajo se prazniki in spet bo čas za peko raznih piškotov in drugih dobrot. Med njimi nikakor ne smejo manjkati medenjaki. V teh hladnih dneh pa se odlično prileže tudi kuhano vino.

Vas zanima, kako vse to pripraviti? Berite dalje.

MEDENJAKI

Potrebujemo:

– 50 dag moke

– 1 žlička sode bikarbone

– 15 dag margarine

– 15 dag sladkorja v prahu

– 2 jajci

– 15 dag na 60 °C segretega in nato na sobno temperaturo ohlajenega medu

– ščepec cimeta ali mešanico za medenjake

Sodo bikarbono zmešamo z moko, dodamo margarino in naredimo kašico. Nato dodamo sladkor, cimet, med, jajca in z roko umesimo testo. Testo pustimo počivati eno uro ali čez noč. Iz testa oblikujemo enakomerne kroglice. Pečemo lahko na papirju za peko ali pomaščenem in pomokanem pekaču pri 180 °C 12 do 15 minut. Pečene medenjake takoj vzamemo s pekača. Ohladimo in shranimo v zaprto posodo. Medenjaki se zmehčajo šele čez dan ali dva.

(Recept iz knjige sestre Vendeline)