Recept za Cake Pops – tortice na paličici

cake pops

Kulinarični hit letošnjega leta so CAKE POPS ali torte na paličicah. Ste jih že poskusili pripraviti?

Predstavljamo vam recept za nepogrešljivo sladico na vseh praznovanjih ali pa kar tako, za lepši dan. Posebej se bodo cake poopsev razveselili otroci – tako pri izdelavi, vsekakor pa pri pokušanju.


SESTAVINE

Biskvit:

  • 5 jajc,
  • 20 dag sladkorja,
  • 25 dag moke,
  • 1 dl olja,
  • 1 dl vode,
  • pecilni prašek,
  • 250 g sira mascarpone,
  • kavni liker.

 Potrebujemo še:

  • palčke za lizike/ražnjiče,
  • belo in temno kuverturo,
  • sladkorne perlice,
  • kokosovo moko,
  • stojalo za sušenje (npr. stiropor).

POSTOPEK PRIPRAVE

Zmešamo jajca, vodo, sladkor in olje, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo 30 minut pri temperaturi 180 °C. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na manjše koščke.

Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in postopoma dodajamo kavni liker (cca. 1 dl). Oblikujemo kroglice in jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Medtem stopimo belo in temno kuverturo ter pripravimo stojalo. Vsako palčko najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglice nato pomočimo v čokolado, počakamo, da odvečna čokolada steče. Kroglice posujemo s kokosom in sladkornimi perlicami, lahko pa tudi s čim drugim. Pustite domišljiji prosto pot. 

Kroglice zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.

Poskusite torej tortice na palčki. S privlačnim videzom in božanskega okusa bodo brez dvoma navdušile vsakogar.

PA DOBER TEK!


(Recept povzet s strani Kulinarika.net)