CAKE POPS – TORTICE NA PALČKI

cake pops

Ste jih že poskusili pripraviti?

Predstavljamo vam recept za nepogrešljivo sladico na vseh praznovanjih ali pa kar tako, za lepši dan.

SESTAVINE

Biskvit:

  • 5 jajc,
  • 20 dag sladkorja,
  • 25 dag moke,
  • 1 dl olja,
  • 1 dl vode,
  • pecilni prašek,
  • 250 g sira mascarpone,
  • kavni liker.

 Potrebujemo še:

  • palčke za lizike/ražnjiče,
  • belo in temno kuverturo,
  • sladkorne perlice,
  • kokosovo moko,
  • stojalo za sušenje (npr. stiropor).

POSTOPEK PRIPRAVE

Zmešamo jajca, vodo, sladkor in olje, dodamo moko s pecilnim praškom in pečemo 30 minut pri temperaturi 180 °C. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na manjše koščke.

Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in postopoma dodajamo kavni liker (cca. 1 dl). Oblikujemo kroglice in jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.

Medtem stopimo belo in temno kuverturo ter pripravimo stojalo. Vsako palčko najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglice nato pomočimo v čokolado, počakamo, da odvečna čokolada steče. Kroglice posujemo s kokosom in sladkornimi perlicami, lahko pa tudi s čim drugim. Pustite domišljiji prosto pot. 

Kroglice zapičimo v stiropor in pustimo na hladnem, da se čokolada strdi.

Poskusite torej tortice na palčki. S privlačnim videzom in božanskega okusa bodo brez dvoma navdušile vsakogar.

PA DOBER TEK!

(Recept povzet s strani Kulinarika.net)